XRP kijkt naar 60% breakout ondanks consolidatie

Ripple’s native token, XRP, kan op weg zijn naar een andere explosieve beweging omhoog.

Sleutel afhaalmaaltijden

  • XRP handelt binnen een krappe bandbreedte die steeds smaller wordt.
  • Een piek in de kooporders rond de huidige prijsniveaus zou de prijs van XRP meer dan 60% kunnen zien stijgen.
  • De grotere verkoopdruk van „walvis“-beleggers is echter een reden om zich zorgen te maken over de waarde van XRP op de lange termijn.

XRP lijkt een enorm bullish patroon te vormen, ook al blijft de rest van de markt stagneren.

XRP zit aan de rand van een breakout

XRP heeft een stierenvlag ontwikkeld binnen de daily chart. De 200% opleving die de XRP-token eind november naar bijna $0,80 bracht, vormde de vlaggenmast, terwijl de lopende consolidatieperiode de vlag van dit voortzettingspatroon creëert.

Een piek in de koopdruk zou kunnen resulteren in een doorbraak in dezelfde richting als de vorige trend. Het stierenvlagpatroon voorspelt inderdaad een sprong van 66% op het uitbreekpunt, waardoor de munt voorbij de psychologische barrière van $1,00 zou kunnen komen.

Dit doel wordt bepaald door de hoogte van de vlaggenmast te meten en deze afstand toe te voegen aan de bovengrens van de vlag.

Top Analist Commentaar op XRP

Een van de meest prominente analisten in de industrie is van mening dat Bitcoin Machine zou kunnen stijgen tot $1,00. Peter Brandt, een 40-jarige handelsveteraan, ondersteunt de stelling dat de munt een stierenvlag vormt op de daily chart.

De technische analist ziet de $0.68 weerstand als een cruciale hindernis die zal bepalen of het internationale verrekeningsmuntje zal streven naar $1.00. Brandt schrijft dat „de correctie in XRP de vorm heeft aangenomen van een klassieke symmetrische driehoek. Een close boven .6810 zou dit patroon completeren.“

Hij voegt eraan toe dat „XRP ook een onbevredigd doel heeft van .9487 van de logschaal voltooiing van een H&S bodem op de weekgrafiek.“

De walvissen zijn hun munten aan het uitladen…

De techniek suggereert dat de prijzen klaar zijn voor verdere winst. Echter, „walvis“-beleggers met miljoenen dollars in XRP hebben de afgelopen weken hun posities aanzienlijk verlaagd.

De distributiegrafiek van Santiment laat zien dat sinds 22 november het aantal adressen dat 1 miljoen tot 10 miljoen XRP bezit is gekelderd. Ongeveer 37 walvissen hebben het netwerk verlaten of hebben hun penningen opnieuw verdeeld, wat neerkomt op een daling van 2,7% in een korte periode.

Gezien de toenemende neerwaartse druk is het noodzakelijk om goed te letten op de onderliggende steun van 0,57 dollar. Een dagelijkse candlestick die dicht bij deze prijsdrempel ligt, zal de bullish outlook in gevaar brengen en leiden tot verdere verliezen voor de houders.

Op weg naar beneden kan XRP steun vinden rond $0.40.