Kedjedata och tekniska data signalerar ytterligare vinster för Bitcoin

Två viktiga nivåer lägger till ett starkt stöd för Bitcoin Circuit för att fortsätta nå nya heltidshöjder.

Viktiga takeaways

  • Januari 2018 toppar är nästa betydande tekniska motståndshinder.
  • On-Chain-data visar en stadig ökning av marknadsdeltagandet under de senaste sju dagarna eftersom handlare är säkra på den pågående tjurmarknaden.
  • „Williams Alligator“ -indikatorn fortsätter att generera en stark köpsignal på de dagliga och veckovisa tidsramarna.

Bitcoin fortsätter att bevisa sitt obestridliga värde som en alternativ statstillgång, eftersom kryptovalutan samlas inför valosäkerhet och bred svaghet i amerikanska dollarn.

Bitcoin Bulls i full kontroll

Federal Reserve-ordförande Jerome Powells senaste kommentarer om den försvagade amerikanska ekonomin hjälpte också till att påskynda det pågående uppbrottet, eftersom pionjärvalutan snabbt närmar sig en 33-månaders handelshöjd.

Volymerna på Bitfinex-börsen de senaste 24 timmarna nådde en topp på $ 400 miljoner för Bitcoin-par och $ 110 miljoner för Ethereum-par.

Paolo Ardoino, CTO på Bitfinex, delad med Crypto Briefing:

”Spiken som vi också har sett i Ethereums handelsvolymer under det senaste dygnet är spektakulär under ett år där den har drivit så mycket innovation inom det digitala tillgångsområdet. Eftersom Tethers marknadsvärde bryter mot 17 miljarder dollar kan man säga att kryptovalutans ålder har börjat.

När man tittar på den veckovisa och dagliga tidsramen har handlare noterat den anmärkningsvärda tillväxten från den sista veckan i oktober till den första veckan i november. Många marknadsaktörer undrar om körningen högre i BTC har hänt för snabbt utan en meningsfull prissänkning.

„Williams Alligator“ -indikatorn, en nyckeltrend som följer indikatorer som används av handlare, dämpar rädslan för att BTC ska vara översträckt på nuvarande nivåer. Mätvärdet fortsätter att utfärda starka köpsignaler på både den dagliga och veckovisa tidsramen.

Indikatorn visar att den nuvarande trenden förblir positiv varje vecka så länge priset handlas över $ 12 000-nivån. På samma sätt, om BTC kan fortsätta handla över $ 14 150-nivån under den dagliga tidsramen, kommer tjurar att hålla kontroll.

Fortsättning av trender kan identifieras när det glidande genomsnittet på fem dagar går över det 8 och 13 glidande genomsnittet till uppåt.

Dessutom innebär det ökande klyftan mellan det femdagars glidande genomsnittet på veckodiagrammet och de 8 och 13 glidande medelvärdena styrka i den rådande trenden.

On-chain dataanalys för BTC är lika hausse och visar tillväxt när nettovärdet Transaktionsgrad (med hjälp av transaktionsvolym) ökar till nya årliga toppar.

NVT-förhållandet presenterar ofta en mycket exakt hausseartad prognos för att förutsäga breakout-prisrörelser för digitala tillgångar.

Den 2 november följdes en ökning i Daily Token Circulation av en stadig ökning av NVT-förhållandet, vilket visar ett stigande intresse för Bitcoin. Ett prisutbrott över den viktiga motståndsnivån på 14 000 USD bekräftade denna mätvärde.

Med tanke på Bitcoins pågående tekniska, on-chain och grundläggande styrka är det allt mer troligt att vi kan se ett kommande tryck högre än någonsin innan en meningsfull tillbakadragning inträffar.

Men om Bitcoin misslyckas med att bryta sig över topparna i januari 2018, runt $ 16,100-nivån, kan en skarp retracement äga rum åtminstone $ 14.000-området. Detta beror på att handlare sannolikt skulle avveckla sin ställning i förväntan om en kraftig kortvarig tillbakadragning innan de återvänder till en mer attraktiv nivå.

För mer insikter som detta och mycket mer, låt experterna från vårt forskargrupp hjälpa dig att hitta de bästa kryptoinvesteringarna och handelsidéerna.

SIMETRI är en svit med lättanvända forskningsverktyg – inklusive investeringsrapporter, handelsrekommendationer, e-postvarningar och en instrumentpanel för livehandel – för att hjälpa dig göra lönsamma kryptoinvesteringar.