BTC verbonden met Noord-Koreaanse hackers verhuisde van de Huobi-beurs.

BTC ter waarde van ongeveer $140.000 werd verplaatst van een portemonnee die eerder door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) was gekoppeld aan Noord-Koreaanse hackers, volgens Whale Alert. Het DoJ had onlangs een civiele verbeurdverklaring ingediend tegen 280 cryptokredietrekeningen die door Noord-Koreaanse hackers zouden zijn gebruikt om bijna $3 miljoen aan gestolen fondsen in twee afzonderlijke 2019-aanvallen wit te wassen. De klacht beweert dat „Chinese OTC-handelaren“ van een naamloze beurs hebben geholpen om geld van Noord-Koreaanse hackers wit te wassen. Ondernemerschapscursus van verschillende soorten zijn populair geworden in de crypto-industrie. 

„Dezelfde personen hebben in 2018 geld witgewassen voor Noord-Korea in een massale hack.“ 

Volgens de klacht van het DoJ hebben „Chinese OTC-handelaren“ van een naamloze beurs geholpen bij het witwassen van deze fondsen. Het DoJ beweerde ook dat dezelfde personen Noord-Koreaanse fondsen witwasten in een $250 miljoen hack in 2018. Ondanks de zeer geavanceerde witwastechnieken die worden gebruikt, heeft de Cybercrimes Unit van IRS-CI met succes gestolen fondsen direct teruggevonden naar Noord-Koreaanse actoren“, aldus Don Fort, de leider van het IRS Criminal Investigation. De Twitter bot Whale Alert Tweeted, „een van de ingangen van deze transactie is door de Amerikaanse overheid als verbeurd verklaard“. „Het verbeurde adres is mogelijk een Huobi stortingsadres dat enkele dagen geleden 2.97069728 BTC ontving. Het adres werd vandaag samen met de stortingen van andere gebruikers geveegd,“ voegde het toe. 

⚠ 12 #BTC (139.465 USD) van verbeurdverklaarde fondsen overgemaakt van verbeurdverklaarde Noord-Koreaanse fondsen naar onbekende portemonnee

Tx: https://t.co/PSjU08iTbj

– Walviswaarschuwing (@whale_alert) 31 augustus 2020

De Amerikaanse autoriteiten proberen ongeveer 298 crypto-accounts in beslag te nemen. 

Zoals eerder gemeld, probeert de Amerikaanse regering 280 Bitcoin Trader-accounts in beslag te nemen die vermoedelijk worden gebruikt door Noord-Koreaanse hackers die miljoenen dollars in crypto hebben gestolen van twee crypto-beurzen en Chinese handelaren hebben gebruikt om hun geld wit te wassen. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie diende een klacht in voor civiele verbeurdverklaring nadat het in maart twee Chinese burgers had beschuldigd van het witwassen van meer dan 100 miljoen dollar in cryptocrpuitwisselingen namens Noord-Korea. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft sinds 2006 sancties opgelegd aan Noord-Korea om te voorkomen dat het regime nucleaire en ballistische raketprogramma’s financiert.