Bitcoin Hodlers worden gulzig: Bedrag van BTC opgeslagen op beurzen is ‚Plummeting‘.

Uit gegevens van Glassnode blijkt dat handelaren BTC hamsteren. Is er een Bitcoin-stier aan de horizon?

De hoeveelheid Bitcoin die op de beurs is opgeslagen is „voortdurend aan het dalen“, volgens een nieuw rapport van CoinTelegraph.

Sinds Crypto’s ‚Zwarte Vrijdag‘ in maart, toen de prijs van Bitcoin Pro snel daalde van meer dan $9.000 naar bijna $4.000, blijkt uit gegevens van Glassnode dat het bedrag aan Bitcoin dat handelaren opslaan op cryptocurrency exchange accounts is gedaald tot het bedrag van $2,85 miljard (van 2.950.000 BTC naar 2.700.000 BTC).

Sluit u aan bij de leiders van uw branche op de Finance Magnates Virtual Summit 2020: Registreer en stem voor de FMLS prijzen

Wat is de oorzaak van de achteruitgang? Analisten zeggen dat er verschillende factoren in het spel zijn: ten eerste, verminderd vertrouwen in cryptocurrency uitwisselingen – deze maand is er zowel de aanklacht van de vier BitMEX medeoprichters als de arrestatie van OKEx oprichter Star Xu.

Belangrijker is echter dat de daling van het bedrag van BTC op de beurzen zou kunnen wijzen op een daling van het aantal BTC-huurders die bereid zijn hun munten te verkopen.

„Bitcoin accumulatie is al maandenlang een constante opwaartse trend.“

Volgens Glassnode wordt een groot deel van de Bitcoin-voorraad opgeslagen in zogenaamde „accumulatieadressen“, dat zijn digitale portemonnees waar BTC naartoe is verhuisd en nooit meer uitkomt: „Bitcoin-accumulatie is al maandenlang een constante opwaartse trend. 2.6M $BTC (14% van de voorraad) worden momenteel bewaard in accumulatieadressen. Accumulatieadressen worden gedefinieerd als adressen die minstens 2 inkomende txs hebben en nooit BTC hebben uitgegeven.

Crypto Twitter commentator @Oddgems schreef ook op zaterdag dat „meer en meer #Bitcoin die uit de uitwisselingen komt en hoogstwaarschijnlijk wordt overgebracht naar niet-bewaardersportefeuilles. Dit suggereert een iets lagere liquiditeit en een lagere verkoopdruk in de toekomst“.

Voorgestelde artikelen

Uitdagingen omzetten in kansen: Een gesprek met Tickmill’s Carla NemrGo naar artikel >>

Bovendien werd de „Fear and Greed“ Index van Bitcoin op het moment van de pers getipt in de richting van „hebzucht“, wat aangeeft dat Bitcoin-huurders stappen zouden kunnen ondernemen om hun reserves van BTC op peil te houden en op te bouwen.

Bitcoin-hutlers hamsteren munten op omdat de marktindicatoren een bullish trend laten zien.

Dit soort BTC-gedrag heeft ook plaatsgevonden bij institutionele Bitcoin-beleggers. Vorige week kondigde Stone Ridge een investering van $115 miljoen in Bitcoin aan; eerder deze maand kondigde Square een investering van $50 miljoen in BTC aan. Het bedrijf Microstrategy kondigde eind september een investering van $425 miljoen in Bitcoin aan.

Het nieuws van BTC-tekorten op beurzen valt samen met het raken van het minst vluchtige punt van BTC in maanden, volgens gegevens van cryptoanalysefirma Skew.

Historisch gezien gaan periodes van lage volatiliteit meestal vooraf aan substantiële prijsbewegingen. Eerder dit jaar vertelde David Waslen, mede-oprichter en president van HedgeTrade, Finance Magnates dat „over het algemeen een langdurige periode van lage volatiliteit prijsconsolidatie zal leiden tot een enorme beweging aan beide zijden“.

„Hoe langer de consolidatie aanhoudt, hoe gewelddadiger het uitbreken of afbreken zal zijn,“ legde hij uit.